CRISTIAN SILVIU VALENTIN, arhitect

csv_1200x270

Am urmat Școala de Arte Plastice iar după absolvirea Liceului de Artă Dinu Lipatti din Pitești, secția arhitectură, am decis să mă înscriu la Facultatea de Arhitectură Ion Mincu din București. S-a dovedit a fi o alegere înțeleaptă, după terminarea studiilor am rămas să predau în cadrul facultății.

Sunt un arhitect de interior care creează ca un artist dar gândește ca un inginer. Fiecare dintre proiecte ar putea lua oricând locul unui platou cinematografic. Doar că în locul personajelor, actorii sunt chiar clienții cu care îmi place să intru în rol până la cel mai mic detaliu al dorințelor acestora, de la amenajări de mici apartamente la restaurante, cafenele, baruri și nu în ultimul rând la proiectarea rulotelor.

Îmi place pur și simplu munca fizică a unui designer și munca de creație, în mod special, linii pe care încerc să le îmbin cât pot de bine, astfel rezultatul să fie cel așteptat. Interacționez cu materialele de câte ori am ocazia; de mic, meșteream la tot felul de lucruri prin casă. Acum, cu fiecare temă, ”meștereala” de altădată se transformă în creație iar arhitectura privită prin utilitatea ei mă bucură în cel mai înalt grad.
Gabriel Bugnar
Gabriel Bugnar